Hur hittar man ny musik nuförtiden?

När jag växte upp hade musik ett större värde än den har idag. Nu känns mycket av den helt utvattnad på grund av alltför många skivsläpp, alltför många sätt att få tag på musiken gratis och utan ansträngning. Inget som är värt att ha, kommer enkelt, som Dr Kelso i Scrubs säger.

Jag laddade hem hela Neil Youngs skivkatalog för ett par år sen. Jag tänkte att jag borde lyssna in mig på en av rockhistoriens största. Men när jag väl fått hem allt så blev det aldrig av att jag lyssnade. Tiden gick och jag såg dem varje dag i mitt musikbibliotek på datorn och jag tröttnade på dem, trots att jag aldrig lyssnade på dem. Och jag tror att det hänger ihop med att jag inte gjort någon investering för att få tag på dem. Jag hade inte investerat några pengar, ingen tid och ingen energi för att få tag på alla de har skivorna. Jag har fortfarande inte lyssnat på dem.

Och hur får hittar man ny musik när MTV med Headbangers Ball eller 120 minutes inte finns längre? Kanske är det bara jag som blivit gammal…

Ibland tänker jag att jag måste öppna mig för nya digitala sätt att hitta musik. Jag googlade runt och hittade denna musikblogg – kanske är det såhär jag ska göra? Hitta personer på nätet som har bra musiksmak och vars tips jag kan ta till mig och tro på. Jag hoppas det kan funka – för glädjen i att hitta ett nytt band är så himla stor!

Bookmark the permalink.

One Response to Hur hittar man ny musik nuförtiden?

  1. Rolle says:

    Hej hårdrocksfrände! Jag känner som dig när det gäller att hitta ny musik. De bästa tipsen får jag faktiskt via vänner. Skriv gärna om ny musik som du hittar. Det här är definitivt en blogg som jag vill följa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *